Search

Трудности? Обожавам!


Обикновенно, колкото и да не го харесваме, най-силните и най-трайните промени се случват точно по време на трудности или криза. И колко несправедливо може това да ви изглежда (sic!), истината е че можете да направите повече за себе си и добруването ви в живота точно когато е най-трудно.


Защото точно по време на криза се отварят затворените врати на собствената ни психика, тъй като вътрешните ни психологически структури са тествани и някои от тях се провалят и по този начин отслабват ... и се рушат по-лесно ...

- Досегашната визията за живот, работа или ежедневие може вече да не работи.

- Емоциите досега някак обхванати - сега преливат и ни заливат.

- Досегашният собственият ви баланс е разклатен в отношенията с другите, които изпитват затруднения.

... и така нататък.


На китайски знакът на кризата е същият знак, който означава развитие.


И именно в кризата, или по-скоро в начина на справяне с нея, ние предприемаме най-големите стъпки за развитие. Благодарение на което завтаряйки старите врати ние отваряме нови, които се отвориха така или иначе вече. Разбира се, това изобщо не е приятен процес (психологическата промяна обикновено има някои елементи на съпротива и следователно е неприятна).


Но вместо да се свивате и потговяте за "зимен сън" - да мине някакси този труден период - Огледайте се, може би нещо може да се направи в развитието и промянати ви и да използвате този вътрешен натиск, който сега създават външните условия?


Гроздето трябва да бъде смачкано, за да се получи вино.

Диаманти се образуват под налягане.

Маслините се пресоват за да има олио.

Семената растат на тъмно.


Винаги, когато се чувствате смачкани, под натиск, притиснати или в тъмнина, вие сте в мощно място за трансформация.46 views0 comments

Recent Posts

See All

Julia Slawow-Tonew

Life & Personal Development Coach 

EAHAE Horse Assisted Education Trainer

+359 887 98 5152

horseswilltellyou@gmail.com

Subscribe to Our Newsletter

© 2023 by HorsesWillTellYou | Personal Coach & Horses